Српски  Magyar 

У Основној школи „Вук Караџић“ обележен дан школе

Obelezen dan skole Vuk Karadzic Ученици и наставници Основне школе „Вук Караџић“ обележили су данас дан школе. Свечаним програмом у коме су учествовали школски хор и ученици од петог до осмог разреда, прослављен је дан рођења Вука Стефановића Караџића, реформатора српског језика, по коме школа носи име. У част Димитрија Солунског, заштитиника србобранске школе, пре приредбе јереј Алексеј Блануша осветио је славски колач и свим ученицима и запосленим пожелео успешан рад.
 
Obelezen dan skole Vuk Karadzic Школски хор извео је неколико песама, ученици су свирали гитаре и плесали, а млади рецитатори говорили су стихове Десанке Максимовић, Васка Попе, Мирослава Антића и других аутора. Празник школе ученицима и садашњим и некадашњим просветним радницима честитао је и Бранко Гајин, председник општине Србобран. Он је подсетио да ова школа „традиционално има добар наставни кадар и по правилу добре директоре“. „Тако је и сада, имамо добар колектив на челу са директорицом Славицом Каћански, и деца из ове школе лакше уписују средње школе и факултете“, рекао је Гајин и захвалио се запосленим на труду који улажу у образовање и васпитање деце.
  Говорећи о раду школе, директорица Славица Каћански истакла је за srbobran.rs да су најважнији део ове образовне установе ученици и све што се ради у школи мора бити у њихову корист. „Имамо добру децу и овакве приреде показују њихове креативне способности. Они постижу добре резултате, на општинским такмичењима су углавном на првим местима, али да би били још бољи потребно је стално улагати у школе. У овом тренутку недостаје нам још један кабинет са рачунарима и верујем да ће се ускоро пронаћи средства за опремање ове учионице. Наставни кадар је веома добар, посебно јер смо га успели подмладити новим и перспетивним наставницима спремним да раде и усавршавају се, опет у циљу што бољег образовања ученика“, рекла је Славица Каћански.