Српски  Magyar 

Прослављен Дан школе у Надаљу

Proslavljen Dan skole u Nadalju У Светосавском дому у Надаљу одржана је свечана приредба поводом обележавања дана Основне школе „Жарко Зрењанин – Уча“. Током једночасовног културно-уметничког програма на бини су се смењивали ученици свих узраста и разреда, а певало се и рецитовало на српском, мађарском и ромском језику, на којима се, већим или мањим делом, реализује настава.

 

Proslavljen Dan skole u Nadalju  Основци из Надаља обележавају 1. новембар у знак сећања на исти датум из 1802. године када је, само годину дана након оснивања села, основана и школа. Кроз богати свет дечје креативности, уз помоћ народних и забавних песама, драматизованих басни, рецитација, скечева, присутне Надаљчане провели су школски хор, затим плесне групе „Надаљске звездице“, млади музичари, певачи, глумци, рецитатори, све ученици ове школе.

Proslavljen Dan skole u Nadalju  Иначе, Наставничко веће ОШ „Жарко Зрењанин – Уча“ искористило је јубилеј да награди ученике који су забележили одличне резултате на ликовном конкурсу организованом поводом обележавања акције „Октобар – месец правилне исхране“. Овај конкурс организовао је Институт за јавно здравље Војводине, а ликовна секција ОШ „Жарко Зрењанин – Уча“ учествовала је кроз заједнички рад групе ученика шестог разреда којима је припало прво место. На свечаној приредби дипломе су уручене Маријани Чолић, Данијели Коњевић, Тамари Голуб, Маријани Бакајин и Александру Грујићу, док је у конкуренцији седмих и осмих разреда награђен рад ученика Зорана Тота, који је освојио треће место. Посебне честитке за свој рад добила је наставница Јулијана Ковач која води ликовну секцију школе. Дипломе је уручио Милован Обрадовић, директор школе.

Proslavljen Dan skole u Nadalju  Након приредбе, директор Обрадовић за srbobran.rs је истакао да је „школа последњих година доживела значајне промене и модернизацију, што је додатно унапредило образовне могућности установе“. „Потпуно смо реконструисали зграду која је изграђена 1900. године. Адаптирали смо кухињу, кабинете за техничко васпитање, физику, хемију, математику, енглески језик, санитарне чворове, канцеларије и зборницу, што створило добре услове за рад. Веома је важно и да је при крају адаптација и преуређења бивше биоскопске сале у салу за физичко васпитање“, рекао је Обрадовић.

 

Службени лист