Српски  Magyar 

Татјана Кецман одушевила публику у Србобрану

Посетиоци Дома културе Србобран имали су могућност да виде још једну одличну позоришну представу, ауторски пројекат глумице Татјане Кецман, помало необичног имена 10:1 (десет разлога да не уђете у брачну заједницу и један да то учините).

 

  Галерија Дома културе и овога пута била је испуњена до последњег места, а Татјана Кецман потрудила се свом снагом и величином свога талента да сат времена у Дому културе Србобран остане у дугом сећању свим посетиоцима. Ова представа до сада је изведена у многим градовима и заслужила је похвале више критичара, посебно због одличног хумора и још бољег контакта који се остварује са публиком.

  „У свом ауторском пројекту Татјана Кецман на духовит начин саветује мушкарцима зашто да се не ожене и какве припаднице лепшег пола треба да избегавају. Кецманова је одглумила десет потпуно различитих типова жена и покушала да открије њихове маске, игре и ситне лажи. Питка и лагана, комедија не задире дубоко у мушко-женске односе, већ је нека врста крокија“, речено је, између осталог, о овој представи.

 

  Сама глумица, духовито говорећи о свом пројекту, истиче да скоро сваки мушкарац има паничан страх од брака и брачних обавеза, а ова представа ће му тај страх појачати. Кецманова је у 60 минута представила карактере жене возача, Босанке, Војвођанке, жене с југа Србије, „незаштићене“ богате жене са само једном кућном помоћницом, сељанчице, жене која само наређује, „гњаваторке“, проблематичне ћерке, плавуше и „певаљке“, и тако публици открила свој изванредни таленат и имитаторске и пантомимичарске способности. Кецманова је до сада остварила више значајних улога, између осталих и у представама играним на бинама позоришта КПГТ, Камерног театра у Сарајеву, Драмског театра у Скопљу и београдског театра КУЛТ.