Српски  Magyar 

Јововић повереник ДС за Србобран

На предлог председника ИО ПО Демократске странке Милоша Гагића а одлуком ИО ДС, за новог повереника ОО ДС Србобран, уместо Владимира Николића, изабран је Миодраг Јововић, члан ИО ПО ДС. Он ће имати задатак да у наредних шест месеци, заједно са члановима локалног огранка странке, руководи србобранским ДС и припреми услове за одржавање нове страначке изборне скупштине. Први састанак Јововића и чланова ДС одржан је синоћ у сали СО Србобран

Jovovic poverenik DS za Srbobran„Мој задатак биће да, уз помоћ чланова ДС, средим стање у локалном огранку партије, пронађем нова кадровска решења и помогнем организацију нове изборне скупштине на којој би се бирали нови чланови и председник ОО. Главни проблем биће пронаћи нове људе са новом енергијом, или старе људе али са новом енергијом, али је важно да буду спремни на одрицање и мукотрпан рад. Само тако се могу очекивати бољи резултати“, рекао је Јововић.
Србобрански огранак партије Јововићу не би требао да буде непознаница, јер је учествовао у његовом формирању. „Стицајем околности 1995. године учествовао сам у формирању локалног ДС. Тада је за председника изабран покојни Милан Дунђерски и већ наредне године ДС је ушла у власт, а Милан постао посланик у Скупштини Војводине. Исто је поновио у још два мандата и може се рећи да су то била славна времена србобранског ДС. Касније је дошло до неких грешака кадровске природе, неки људи нису имали довољно енергије, одбор је запуштен и дошло је до распуштања. Претходни повереник није имао могућност да уради више јер је морао бити ангажован у серији избора, и није имао времена да се позабави и странком“, рекао је Јововић.
Он је истакао да и поред тога што није имао увид у анализу изборних резултата, интересантно је да је ДС у Србобрану остварила одличан резултат на председничким, и републичким и покрајинским парламентарним изборима, али не и на локалним. „Освојили су само један мандат у СО и то показује да се идентитет организације у самом Србобрану некако изгубио. Решења која су тада понуђена нису задовољила бираче и они су изгубили везу са локалном организацијом, иако су јасно на другим изборима показали да подржавају политику ДС“, рекао је Јововић.
Говорећи о активностима странке у наредном периоду Јововић је истакао да ће ДС „свакако наставити да учествује у локалној власти“. „Коалицију са ГГ Бранко Гајин и СВМ ћемо апсолутно чувати, учествовати у њој и подржавати је пуном снагом. Послали смо своју кадровску листу за постављења у скупштинским органима и одборима јавних предузећа и установа. Имао сам конструктиван разговор са председником општине Бранком Гајином и он очекује да заједно можемо унапредити и сарадњу и саму локалну самоуправу“, рекао је Јововић.
На синоћњем састанку са члановима ДС одређени су и представници ове партије који ће учествовати на страначкој скупштини војвођанског ДС.