Српски  Magyar 

Монодрама „Лилика“ у Дому културе

Srbobran - Monodrama Lilika u Domu kultureУ уторак, 16. септембра 2008. године са почетком у 20,00 часова у Дому Културе биће изведена монодрама „Лилика“ по тексту Драгослава Михаиловића, а у извођењу Верице Николић.
„Лилика“ написана 1970. године је прича о девојчици која одраста на суров и тежак начин, покушавајући да пронађе свој пут, живећи  без родитељске љубави.

Драгослав Михаиловић рођен је 1930. године у Ћуприји. Дипломирао је на Групи за југословенску књижевност и српскохрватски језик Филозофског факултета у Београду и професионални је писац. Редован је цлан САНУ, добитник је многих књижевних награда и признања, а такође је превођен на већину европских језика.
Познати српски писац, посебно је запажен по драмама и романима социјалне тематике „Чизмаши“, „Кад су цветале тикве“, „Петријин венац“.
Монодрама „Лилика“ је  дипломска представа Верице Николић, младе глумице из Новог Сада, која је завршила академију уметности у Бања Луци.
Верица Николић је глумила у представама "Кући" и "Магареће године" и филмовима "Велики Човјек", "Стаза", "Ишчезли мјесец" и"Свети Георгије убива Аждаху".

Службени лист