Српски  Magyar 

Одржана девета „Србобранска бразда“

У суботу 23.августа 2008.године, у организацији Месне заједнице Србобран одржана је девета „Србобранска бразда“, такмичење у орању, на парцели Земљорадничке задруге Србобран, на тзв. „преком путу“, према Фекетићу.
Шеснаест такмичара се  надметало у три категорије: лака „А“, средња „Б“ и тешка „Ц“ категорија.  
Девету „Србобранску бразду“ отворио је председник Савета МЗ Србобран и председник организационог одбора, Бергел Золтан.

У културно-уметничком делу програма учествовао је Клуб за неговање традиција народа и народности Војводине и Певачка група „НОТА И ВЕЗ“. По завршетку култуно-уметничког програма прешло се на такмичење. Ораче је оцењивала комисија у саставу за тешку „Б“и „Ц“ категорију: др. Берењи Јанош, дипл.инг. Владимир Бранков, Санотвац Бранко и мерач, Савчић Дејан. Комисију за лаку „А“ категорију су чинили: дипл.инг. Стеван Ергелашев, дипл.инг. Слободан Радић и дипл.инг. Славко Каурин, а мерач је био Денци Тивадар.
Треће место је награђено са 5.000,00 динара, друго са 8.000,00, а прво са 10.000,00 динара, као и пригодним поклонима Ерсте банке и за прва два места и  Хипо Алпе Адриа банке.
Треће место у лакој „А“ категорији освојио је Хулала Тибор, друго  Лазар Антић  и прво место  Павле Јоцић.
У средњој „Б“ категорији, Момчило Каћански је однео треће место, Сретен Каћански друго, а прво Саша Атанацковић.
Треће место у тешкој „Ц“ категорији припало је Денци Иштвану, друго место Драгану Белићу и прво Молнар Тибору.
По 2.000,00 динара су добили: Лазар Антић, као нјастарији учесник, Сретен Каћански као најмлађи учесник и Брана Ковачевић за најбоље опремљен трактор.
Било је и утешних награда. Ђорђе Дињашки и Балаж Молнар су добили по џак брашна од 25 кг, а Ивица Шарчев – два раоника.
Спонзори манифестације су републичко Министарство и покрајински Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Општина Србобран, неколико задруга, банака, као и приватника са територије наше општине и општина из околине. Свим спонзорима организациони одбор „Србобранске бразе“ се захвалио пригодним поклонима.