Српски  Magyar 

Август обојен мјузиклом,музиком триа ОССА, Бајаге, Луиса и Циганским ватрама

Bajaga i instruktori,„Брод театар“ који већ пету годину, путујући пловним путевима Војводине, 01.08.2008. године гостовао је у Србобрану. Добро уиграна екипа глумаца Позоришта младих из Новог Сада, пред бројном публиком на обали канала ДТД, одиграла је  представу Ђорђа Писарева „Шта све можеш у Њујорку кад си мртав одувек“ у режији Ратка Радивојевића. Представа је добро прихваћена од стране публике, а порука примљена: “Мораш остварити себе, где год да си. Не вреди бежати у другу средину, у свет, у потрази за бољим животом. „
Да ли је свако пронашао себе, размишљало се након представе уз звуке џез триа „ОССА“.
Брод театар одлази даље, сада у Бечеј, а до куће у Новом Саду има још доста представа. Чекамо их и следеће године.

08.08.2008. године, већ традиционално, у Србобран стиже „Салашарско позориште“. Студенти академије ове године ће се представити мјузиклом „Виолиниста на крову“. Сви заинтересовани могу је погледати у 21,00 час на платоу код Криваје (Рекавица). Представа је на мађарском језику али верујемо да музику и покрете могу разумети и гледаоци других језичких група.

Централни трг у Србобрану, 16.08.2008. године у 21,00 час испуниће звуци музике наше једне од најпопуларније групе „Бајага и инструктори“.
На вама је само да уживате са нама.

Luis23.08.2008. године у 19,00 часова запалиће се „Циганске ватре“ на Централном тругу у Србобрану. Очекују вас ромска културно уметничка друштва, изабраће се најлепша Ромкиња и најбољи играчи најпознатије  ромске игре „Чарлама“.
Око 21,00 час атмосферу ће загрејати специјални гост вечери, велики уметник ЛУИС.
Уживајмо у ромској музици зачињеној спектаклом уваженог госта.

Суорганизатор свих августовских догађања је Дом културе Србобран а покровитељ Општина Србобран.