Српски  Magyar 

Реконструкција хале спортова у Србобрану

Rekonstrukcija sportske hale u SrbobranuРеконструкција хале спортова у Србобрану започела је ових дана, а по речима председника општине Србобран гoсподина Гајин Бранка, средства у износу око 20 милиона динара су добијена од Фонда за капитална улагања . Хала спортова је доста руинирана јер је зуб времена учинио своје.
 
Тренутно се изводе радови на замени пода и  уместо паркета поставиће се тарафлекс под који се по новим стандардима поставља у спортским дворанама. У току лета ће се извршити санација крова који прокишњава, а до зиме локална самоуправа планира сопственим средствима да замени грејање.
Rekonstrukcija sportske hale u SrbobranuНаиме, хала спортова се тренутно снабдева грејањем из градске топлане, које месечно кошта око 700.000,00 динара. Уградњом ИЦ грејача, смањиће се трошкови грејања који ће износити око 100.000,00 динара, чиме ће се остварити значајне уштеде у трошењу буџетских средстава.
Извођач ових радова је „Бачкапут“, а стручни надзор над грађевинским радовима врши ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран“.
По речима директора Дирекције, госпође Нада Нађ, радови на реконструкцији хале спортова ће бити завршени до 1.септембра 2008.године, односно до почетка нове школске године.

Локална самоуправа овим и сличним активностима доприноси реализацији Стратегије за младе Републике Србије стварањем услова за њихово квалитетно бављење спортовима и другим активностима. Тако је недавно  отворена и нова фискултурна сала у ОШ „Јован Јовановић Змај“, у ОШ „Жарко Зрењанин-Уча“ у Надаљу радови на спортској сали се приводе крају, а при ОШ „Петар Драпшин“ Турија већ се увелико користи новоизграђена модерна спортска сала.