Српски  Magyar 

Постављање крова

Postavljanje krovaРадници Грађевинско трговинског предузећа «Бауен » из Врбаса ових дана интезивно раде на постављању крова на хали Центра за спорт и туризам у Србобрану. Према речима Срђана Стојановића, директора предузећа, радови на постављању крова биће оконачни до 5. марта, под условом да временске прилике дозволе њихово несметано извођење.

  «Покривање се врши сендвич тримо панелима, дебљине 10 цм, од камене вуне. Ради се о најбољем материјалу за ову врсту послова и он се користи за покривање хала. Материјал поседује атесте о самогасивости и противпожарности, због чега се користи на објектима за јавну употребу где се окупља већи број људи. Пре него што смо почели са постављањем панела морали смо да ојачамо кровну конструкцију која је била у изузетно лошем стању. На претходном крову пронашли смо три слоја лима и нико није знао колико је пута ова хала прекривена. У једном слоју лима који је био труо, некада је изливено и 160 кубика перлит бетона, па је чак постојала опасност да се кров уруши. Због тога смо морали одустати од првог пројекта по коме је било предвиђено да и ова реконструкција подразумева прекривање још једним слојем. Израчунато је да би конструкција била преоптерећена и претила би опасност да се кров уруши», рекао је Стојановић. 
Postavljanje krova  Он је истакао да су две трећине крова завршене а да је остало да се поставе лежећи олуци и панели на косинама. ГТП «Бауен» ће радити и хидроизолацију и термоизолацију пода, затим изливање кошуљице и на крају постављање спортског пода терафлекс. «Фонд за капитална улагања прихватио је да финансира ове радове. Важно је да се санација хале ради на прави начин, како би објекат могао добити своју пуну функционалност», рекао је Стојановић.

  Задовољство због радова изразила је и директорица Центра за спорт и туризам Наташа Јанковић, која очекује да реконструкција буде настављена, како би се коначно средили и равни кровови, електро систем и систем грејања, као и санитарни чворови.