Српски  Magyar 

Славуја пој

Slavuja poj - koncert Синоћ је у Галерији Дома културе одржан концерт певачке групе „Ђурђевак“ која делује при КУД „Вретено“ Србобран. Јована Нецић, Јасна Бировљев, Тијана Газдик, Александра Медић, Марина Шарчев, Миладинка Павловић и Марина Пејин, корепетирор и руководиоц певачке групе представиле су се публици певајући  изворну народну музику са ових простора.

  Смењивали су се девојачки гласови у песмама - Зора зори (Песма са Косова), Три венца плела (Песма из Бачке), Жубор вода жуборила (Песма са Косова), Запели се два славуја (Песма са Кордуна), Варај Лено Магдалено (Песма из Лесковца), Каранфил се на пут спрема,  Расти, расти мој зелени боре (песма са Косова), Николо гајле големо (Песма из Бујановца), Лажи вере (Песма из Македоније), Извор вода (песма из Такова), Болна љуба, Зелен здравац (Песма из Буџака), Магла паднала в долина (Песма из Врања). Као шлаг на торту, и за своју душу, девојке су на крају концерта отпевале „Рингишпил“,песму Ђорђа Балашевића.
   Поред чланица певачке групе, у програму је учествовао и Давор Шмит, као водитељ програма.
 
   Места у Галерији која  је одзвањала од предивних гласова девојака, било је само за стајање. То је најбољи показатељ да интересовање за културна дешавања у Србобрану постаје све веће, а судећи по реакцији публике могло се закључити да је овај концерт испунио очекивања како присутних тако и организатора. Председница КУД „Вретено“ Елизабета Мавренски, није крила своје задовољство, па нам је тако у кратком разговору рекла да синоћни концерт представља најаву за још један, много већи и садржајнији концерт који ће се одржати овог лета.
 
ФОТО ГАЛЕРИЈА:
Slavuja poj Foto galerija Slavuja poj Foto galerijaSlavuja poj Foto galerija