Српски  Magyar 

У Турији одржана Светосавска академија

Svetosavska akademija Поводом обележавања Светог Саве, утемељивача Српске православне цркве, државе и школства, у ОШ „Петар Драпшин“ у Турији синоћ је одржана Светосавска академија. Савиндан је обележен богатим програмом у којем су учествовали ученици свих образовних установа у општини Србобран, а пре програма свечано је обављено сечење славског колача. Своју славу, заједно са ученицима и просветним радницима, обележили су и чланови КУД „Стеван Владислав Каћански – Бард“.

Svetosavska akademija  Организатори Светосавске академије биле су све школе и образовне установе са територије општине Србобран – ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Јован Јовановић Змај“, ОШ „Жарко Зрењанин Уча“ Надаљ, ОШ „Петар Драпшин“, Гимназија „Светозар Милетић“, Предшколска установа „Радост“, затим КУД „Стеван Владислав Каћански – Бард“, а генерални покровитељ била је Скупштина општине Србобран.
  Након славског обреда хор је извео химну, а затим су се смењивали ученички рецитали и игре свих старосних група културно-уметничког друштва. Спортска сала у Турији била је попуњена до задњег места, а након академије у ОШ „Вук Караџић“ је одржан Светосавски бал.

Службени лист