Српски  Magyar 

Пакетићи за децу без родитељског старања

 Обилазећи сву добру децу у овом делу Војводине, чак два Деда Мраза свратила су у уторак у Центар за социјални рад општине Србобран. Они су са собом донели 55 новогодишњих пакетића за децу без родитељског старања, смештену у хранитељске породице. Поклоне пуне играчака и слаткиша, запаковане у шарене кутије свих величина и сложене крај велике јелке, из руку Деда Мразова примили су Драгана, Ангела, Радован, Дежика ... и сва друга деца из хранитељских породица.

  „Радост претпразничког даривања осећа се већ дуже време и у Центру за социјални рад, јер је много оних који су нам се обратили са жељом да са децом без родитељског старања, или са старијим сиромашним суграђанима, поделе оно што имају. Хришћанска је врлина помагати онима који су у невољи и увек постоји неко ко има потребу за пажњом, лепом речју или разумевањем. Наше искуство потврђује да је то некада највећи дар“, рекла је о мотивима за ову акцију Бисерка Веселиновић, директорица Центра за социјални рад.

   Малишани који су осмесима и весељем испунили просторије центра, највише су се обрадовали разговору са двојицом Деда Мразова, којима су певали и рецитовали, у жељи да им се на свој начин реванширају за поклоне.

  „Поклони су весели, шарени и богати, а да би били такви потрудили су се општина Србобран, МЗ Србобран, Црвени крст, Удружење пензионера и ОШ ‘Вук Караџић’. Кроз хуману активност ‘Деца деци’, јавили су нам се и ученици ОШ ‘Исидор Бајић’ из Куле. Идеју старешине V4 одељења Валентине Вулић радо сy прихватили и ученици V2, VII1, VII2, а затим и директор школе Ференц Лендак и педагог Добрица Лалић. Свима се захваљујемо и радосни смо што су заједно са нама дочекали Деда Мраза“, рекла је Веселиновић.