Српски  Magyar 

Турија у знаку деце певача

Turija u znaku dece pevaca Катарина и Никола Марјанов, у млађој, и Јована Ћулибрк у старијој категорији, победници су  4. Дечјег фестивала војвођанске песме. Катарина и Никола Марјанов, ученици ОШ „Вук С. Караџић“ из Србобрана победници су 4. Дечјег фестивала војвођанске песме.
  Одлуком стручног жирија, талентовани дует награђен је у категорији млађих певача, од првог до четвртог разреда, и представио се песмом „Бледи месец“, док је у категорији певача од петог до осмог разреда жири одлучио да је најбоља Јована Ћулибрк из ОШ „Светозар Милетић“ из Врбаса. Она је певала песму „Све док је твог благог ока“.


Turija u znaku dece pevaca  Иако су сви интерпретатори освојили срца публике и измамили бурне аплаузе, публика је одлучила да своју награду додели Милици Ћулибрк из ОШ „Светозар Милетић“ из Врбаса. Она је извела песму „Небо је тако ведро“. Окупљени су имали могућност да на српском, мађарском и словачком језику чују традиционалне војвођанске песме, а певала су деца из школа у Бачком Петровцу, Кисачу, Сиригу, Врбасу, Бечеју, Надаљу, Србобрану и Турији.
  У категорији од првог до четвртог разреда Милици је припала и награда за друго место, док је трећа награда припала Владимири Сабовој из ОШ „Јан Чајак“ из Бачког Петровца. У категорији од петог до осмог разреда друго место припало је дуету Владимира Колар и Јарослав Марчок из ОШ „Људовит Штур“ из Кисача, а треће Немањи Миковићу из ОШ „Здравко Гложански“ из Бечеја.
  Такмичарски програм обогатили су Слађана Гајинов и Душан Михајловић  млађи, победници прошлогодишњег фестивала, затим Тамбурашки оркестар ОШ „Светозар Милетић“ из Врбаса, и Владимир Парошки из КУД „Турија“.
  Добродошлицу на фестивал такмичарима и посетиоцима пожелео је Владимир Мудрински, директор Дома културе из Србобрана, који је уз Месну заједницу Турија и општину Србобран, био организатор манифестације.

Службени лист