Српски  Magyar 

Дечији фестивал војвођанске песме у Турији

У организацији Дома културе Србобран, у суботу 13. децембра, у Турији ће бити одржан IV Дечији фестивал војвођанске песме. На фестивалу ће уз пратњу тамбурашког оркестра РТВ Војводина, наступити 21 извођач из девет основних школа. Фестивал почиње у 17.00 часова, у спортској хали. 

„Такмичење је подељено у две старосне категорије. У млађој категорији такмиче се ученици од првог до четвртог, а у старијој од петог до осмог разреда. Певају се традиционалне војвођанске песме и ове године певаће се на српском, мађарском и словачком језику. Посетиоцима ће се представити деца из школа у Бачком Петровцу, Кисачу, Сиригу, Врбасу, Бечеју, Надаљу, Србобрану и Турији“, рекао је Владимир Мудрински, директор Дома културе Србобран. Према његовим речима, председник жирија који ће оцењивати младе певаче биће Мића Јанковић, вођа оркестра, а чланови су Емануела Фехер, Јасмина Пејин, Синиша Кашиковић и Анђелко Пивнички. „Најбољим извођачима у обе категорије биће подељена награде. Обезбедили смо по прве три награде, а специјалну награду доделиће публика на фестивалу. Уз малу помоћ спонзора, Дом културе је, уз плакете, обезбедио и материјални део награде, а то се телевизори, ДВД плејери и музичке линије“, рекао је Мудрински. 

У старијој узрасној категорији наступиће : Слађана Гајинов из ОШ „Петар Драпшин“ Турија, која изводи песму „Крај језера“, Надежда Јованов из ОШ „Жарко Зрењанин Уча“ Надаљ, са песмом „Кад би ове руже мале“, Андреа Лачкова из ОШ „Јан Чајак“ Бачки Петровац, са песмом „Уж се ена овравана ђовка видала“, Тамара Јовичић из ОШ „Вук Караџић“ Србобран, са песмом „Јесење лишће“, Јована Ћулибрк из ОШ „Светозар Милетић“ Врбас, са песмом „Све док је твог благог ока“, Немања Миковић из ОШ „Здравко Гложански“ Бечеј, са песмом „Бећарац“, Александра Милановић из ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг, са песмом „Не вреди плакати“, Андрај Ступавски из ОШ „Људовит Штур“ Кисач, са песмом „Суседовци, суседовци“, дует Владимира Колар и Јарослав Марчок из ОШ „Људовит Штур“ Кисач, са песмом „Суседов јаничок јак ружа“, и Јелена Пивнички из ОШ „Вук Караџић“ Србобран, са песмом „Све док је твог благог ока“.
У млађој узрасној категорији наступиће : Милица Николић из ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг, која изводи песму „На те мислим“, затим дует Агота Пајдл и Лариса Јухас из ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србобран, са песмом „Сараз, тонак недвеш парћан“, Конрад Маг из ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србобран, који ће изводити песме из Војводине, Владимира Сабова из ОШ Јан Чајак“ Бачки Петровац, са песмом „На петровске ђијовке“, Ванда Вујић из ОШ „Вука Караџић“ Србобран, са песмом „Болујем ја“, Ана Станојев из ОШ „Здравко Гложански“ Бечеј, са песмом „Синоћ кад је пао мрак“, Милица Ћулибрк из ОШ „Светозар Милетић“ Врбас, са песмом „Небо је тако ведро“, Тамара Влчек из ОШ „Људовит Штур“ Кисач, са песмом „Ишла сова на танец“, Ленка Сиришки из ОШ „Петар Драпшин“ Турија, са песмом „У ливади под јасеном“, дует Катарина и Никола Марјанов из ОШ „Вук Караџић“ Србобран, са песмом „Бледи месец“, и Сања Дебељачки из ОШ „Жарко Зрењанин Уча“ Надаљ, која ће извести песму „Милица је вечерала“. 

Службени лист