Српски  Magyar 

Пут ка вечности - сећање на Милана

Put ka vecnosti - secanje na Milana Синоћ је у препуној Галерији Дома културе одржана промоција књиге песама  Милана Дунђерског (1950-2007) под називом „Песме 1973-2007“. Након извођења до сада необјављених песама „Игре“ у извођењу Миодрага Петровића, Југослава Крајнова, глумаца СНП и Наде Шарчев, члана групе за сценско казивање Дома културе Србобран, присутнима се обратио Владимир Мудрински:

  „Припала ми је веома велика част данас да у сећање на нашег великог пријатеља и песника Милана Дунђерског на овај начин промовишемо његову књигу. Не постоје  велики и мали дани,  али ово је један од оних већих дана у нашем Србобрану и ово је један од оних дана који остаје у памћењу, у некој  вечности, а ми сви овде имамо среће да постанемо део те вечности заједно са  нашим Миланом, да ово вече посветимо њему. „
 
Put ka vecnosti - secanje na Milana  О лику и делу Милана Дунђерског Јован Зивлак, председник Друштва књижевника Војводине је између осталог рекао:
  „Ви можете прочитати ту Миланову књигу, прочитати  историју српске  књижевности и упоредити их. Он је потпуно другачији. Да ли је то једна посебна снага, посебан таленат или је то нешто што је свакоме ко има осећања дато. Одговор може бити двоструки. С једне стране, њему је та прилика дата, а с друге стране он је ту прилику искористио. И у општем тону, рекао бих, од његовог образовања у Новом Саду и од његове скромности које је носио, равнотеже коју је стално изражавао, пре би се рекло да је био један рационалан, преосетљив, уздрхтао човек, не у неком лошем смислу, већ у заиста племенитом смислу. Кад се с њим сретнете схватите да имате посла са неким ко је посебан. И он је ту црту носио, и он је имао ту врсту скромности живота који је живео.
 
  Говорећи о Милановим песмама, Милорад Беланчић,филозоф и књижевник је посебно истакао величину његовог духа, као некога ко је стално тражио смисао живота протежући то кроз своје песме, и да му је сада жао што је тек по издавању треће књиге  препознао величину Милана као песника.

Put ka vecnosti - secanje na MilanaPut ka vecnosti - secanje na Milana