Српски  Magyar 

Изложба сликара аматера

   У галерији Дому културе Србобран отворена је зонска смотра ликовних стваралаца Војводине. Љубитељима уметности представили су се уметници аматери из јужнобачког округа; из Новог Сада, Бачке Паланке, Врбаса, Бечеја и Србобрана, са више од 90 радова у разним техникама. Од укупно 94 пристигла рада, на покрајинској смотри биће изложено 28 радова који се од синоћ могу видети у Србобрану. Ове године селекторски жири радио је у саставу Слободанка Градинац, графички дизајнер, професор Светозар Каћански – Батука, и Сава Мучибабић, секретар Савеза аматера Војводине. 
  „Трудили смо се да будемо што непристраснији и што објективнији и изаберемо дела која се могу слободно назвати и уметничким. Аматери су врло креативни, често нису оптерећени академским нормама и клишеима и зато је њихово стваралаштво веома занимљиво. Углавном су заступљена дела сликарства, делимично вајарства и примењене уметности, и разноликост мотива доприноси да изложба буде атрактивнија“, рекао је Светозар Каћански.
  Слободанка Градинац прочитала је имена аматера који су својим радовима обезбедили пласман на покрајиснку смотру. На изложби у Сремској Митровици биће изложени радови  Славице Ходолић, Јанка Парошкаја, Жељка Бошкаја, Љиљане Кнежевић, Мирјане Панчић, Лидије Авдић, Звонка Петра Јелића, Зорана Милановића, Љиљане Адамов, Снежане Вујошевић, Золтана Варге, Виолете Клопон, Јулије Ђокић, Милосава Павловића, Николе Ераковића, Снежане Мишовић, Милорада Правуљеца, Иштвана Мађара, Невенке Кушкуновић, Биљане Ристић, Ангеле Јухас, Славице Антић, Харгите Ергелашев, Алексеја Блануше, Наташе Станков, Драгана Воргића, Рајка Стојнића и Александра Мудринског.