Српски  Magyar 

Захвалнице за најбоље

   Поводом Светског дана старих и недеље посвећене најстаријим становницима општине Србобран, а у жељи да скрене пажњу на оне који су највише помогли у развоју услуге помоћ и брига о старима, Центар за социјални рад уручио је захвалнице и поклоне најнесебичнијим појединцима укљученим у овој хумани посао.
  На пригодној свечаности, Бисерка Веселиновић, директорка Центра за социјални рад, уручила је захвалнице и скромне поклоне Иванки Симин, једној од штићеница укључених у бригу о старима која је своју кућу завештала општини Србобран, затим др Марији Петровић, која је својим донацијама учествовала у опремању прихватног центра, Јованки Новаковић која брине о две старе жене, Марији Радишић која се несебично ангажује у клубу за дневни боравак старих, Велинки Марунић, која је већ четири године сарадница у нези, и Драгани Милекић, дипл. социјалној радници ангажованој на заштити старих.
   „Центар за социјални рад искрено развија традицију бриге о старима, на леп и присан начин, како доликује једног грађанској средини, на начин да смо сви свима комшије. Има нас толико и толико имамо да нико од нас не сме остати беспомоћан и сам, и полазећи од тога, негујемо услуге социјалног рада према најстаријој популацији. Кроз оно што дајемо другима и ми постајемо бољи људи“, рекла је Бисерка Веселиновић.
  Јованка Новаковић из Надаља, која у свом дому негује две старице, рекла је да се хранитељством и бригом о старима бави већ 30 година. „Много ми значи ова захвалница јер потврђује да исправно радимо свој посао, али за нас је најлепша захвалница задовољство на лицима старих о којим бринемо. Ми за њих можемо бити прави лек, њима треба топла реч, интересовање и помало помоћ“, рекла је Јованка Новаковић.