Српски  Magyar 

Дечја недеља

   У периоду од 05. до 11. октобра у општини Србобран одржава се традиционална Дечја недеља. Одбор за утврђивање и спровођње програма активности током манифестације донео је одлуку да се овогодишња манифестација одржи под слоганом „Биће правде на свету и знања и лепоте, деца ће спасити планету од мржње и простоте“. Трећи дан манифестације обележили су ученици ОШ „Вук Караџић“ и ОШ „Јован Јовановић Змај“ који су на тргу у центру Србобрана поставили „штрик галерије“ и осликавали плочнике.
  „Током недеље у нашој школи имали смо низ интересантних активности. Ученици четвртих разреда правили су за ученике првих разред беџеве за пријем у Дечији савез, затим, као и на тргу у центру Србобрана, организовали смо ‘штрик галерије’ са ликовним радовима ученика од првог до осмог разреда.  Заједно са наставницима веронауке и грађанског васпитања ученици су израђивали зидне плакате на тему под којом се одвија овогодишња Дечја недеља, а то је Биће правде на свету и знања и лепоте, деца ће спасити планету од мржње и простоте“, рекла је за srbobran.rs Виолета Пивнички, психологиња у ОШ „Вук Караџић“. Она је додала да до краја недеље у овој школи траје и акција „Поклон књига мојој библиотеци“, у којој ученици донирају школску библиотеку.
   Садржајима и активностима током Дечје недеље задовољна је била и Миладинка Павловић, ученица III1 одељења ОШ „Јован Јовановић Змај“. „Ми смо организовали најлон пијацу на којој смо продавали разне ствари и било је за свакога по нешто. Имали смо рецитаторске приредбе а чекају нас спортска такмичења у разним дисциплинама“, рекла је Миладинка.
  Организатори Дечје недеље сложни су у оцени да је време да се у свакој средини чује глас деце, да се уваже њихови предлози и жеље, као и да се покрене низ активности које поправљају положај и статус деце у породици, школи, окружењу, све са циљем да током целе године деца буду у центру друштвене пажње и бриге.

Службени лист