Српски  Magyar 

Фестивал тамбурашке и етно музике

   У пригоду обележавања градске славе – Петровдана, Србобран ће наредног викенда бити домаћин IV Фестивала тамбурашке и етно музике „Србобран фест“. Љубитељима ове врсте музике представиће се више тамбурашких састава из Војводине, а звезде вечери, као и претходне године, биће легендарни Бане Крстић и Звонко Богдан. Коцерт у центру града одржава се у недељу, 12. јула, у 20.30 часова.
  „Петровданска недеља почиње коњичким тркама на хиподрому, које су из године у годину све боље и интересантније. Очекујемо велику посету и добре трке, и догађаји на тркалишту добра су увертира за прославу Петровдана. Током целог програма желимо да направимо спој традиције и урбаног, без кича, јер не желимо прославе на којима би се само окупљали да једемо и пијемо. Нико нема тапију на тамбуру али она овде, у Србобрану, посебно добро звучи. У то ће се уверити сви они који посете наш град на Петровдан“, рекао је Бранко Гајин, председник општине Србобран.
   У програму троипочасовног концерта наступаће састави „Договор“ и „Цитре“ из Србобрана, „Буразови тамбураши“, тамбурашки трио Станка Нинков Цана, затим „Жене и хармонике“ из Арадца, Бане Крстић и АД Либитум, Браша Иванов Браташ, Оркестар Милета Николића, Шен Игнац, и на крају Звонко Богдан. Пре концерта тамбурашких састава на бини ће током поподневних сати наступати фолклорне групе из Србобрана и околних места, док ће неколико сликара, током самог концерта, сликати дела на лицу места. Њима ће се придружити и сликар Јанош Месарош.