Српски  Magyar 

Отворена изложба слика УЛУПУДС-а

Izlozba slika ULUPUDS  У галерији Дома културе Србобран синоћ је отворена III колективна изложба слика „Мали формат“, чланова Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије. На изложби се може видети 48 радова истог броја уметника из многих крајева Србије. Програм културне вечери обогатила је и  женска певачка група МКУД „Арањ Јанош“.
 
  Госте на отварању поздравио је Владимир Мудрински, директор Дома културе Србобран. Он је истакао да се ова установа „труди сачувати континуитет истински квалитетних програмских садржаја свих врста и да је изложба ‘Мали формат’ најбоља потврда такве опредељености“.
Izlozba slika ULUPUDS    Отварајући изложбу професор Светозар Каћански је рекао да она доноси шароликост у техникама израде и мотивима. „Добро је да имамо прилику да видимо оловку, туш, колаж, акварел, чак и мозаик, а када се бавимо мотивима, уочавамо распон од апстрактне уметности до фигурације. Жао ми је што је крај школске године јер на овакве манифестације увек треба доводити децу. Оне су увек добра ињекција за подстицање креативног рада, за учење и примање новог", рекао је Каћански.