Српски  Magyar 

Захвалнице за добровољне даваоце крви

Zahvalnice - Crveni krst Srbobran  Општинска организација Црвеног крста Србобран придружила се групи од 180 братских организација у Србији које су обележиле 14. јун, Светски дан добровољних давалаца крви. На додели захвалница најредовнијим даваоцима истакнуто је да се о „добровољном давалаштву крви не треба говорити само на дан празника, већ свакога дана, а људе који добровољно дају крв треба прогласити херојима“. Црвени крст Србобрана још једном је изразио захвалност свим даваоцима драгоцене течности и волонтерима који редовно дају свој допринос у прикупљању крви.
 
Zahvalnice - Crveni krst Srbobran  На свечаности у Црвеном крсту захвалнице су добили многи даваоци из општине Србобран. За пет давања награђени су Зорица Дудварски, Мирјана Срђанов, Лаза Тешановић, Стеван Радовић, Јулијана Нићин, Петар Пивнички, Душан Станар, Срђан Бугарић, Миленко Рибичић, Миленко Радосављевић, Борислав Шешевић, Марко Станков и Милица Милковић. Захвалнице за десет давања добили су Радослав Радишић, Момчило Пилић, Бојка Андрић, Синиша Грујић, Радослав Маркозић, Зоран Рељић, Савица Радовић, Јанош Пекалић, Богдан Окулић, Лазар Денеш, Золтан Соколаи, Јакшић Бранислава и Васа Марковић. За 20 давања захвалнице су примили Слађана Малатин, Јожеф Соколаи, Станимирка Ђисалов и Љубинка Вукчевић, а за 35 давања Богољуб Нинић, Стеван Смачки, Отилија Фодор и Бранко Гајин. За 50 давања захвалнице су примили Иштван Мењхарт, Ференц Жигмонд, Новак Миросављевић, Саша Миковић, Жељко Бугарић, Петар Златанов и Стојан Мартиновић. Захвалнице за чак 75 добровољних давања крви добили су Славко Јаничић, Андраш Тот, Драгиша Радојковић, Зоран Радивојевић и Андраш Колер. 
 
  Први Светски дан давалаца крви обележен је 14. јуна 2004. године, а 2005. године тај дан је установљен као догађај који ће се обележавати једном годишње, када је упућен позив светској јавности за најширу могућу међународну подршку. Србија од 2005. године редовно обележава Светски дана давалаца крви, у складу са препорукама Светске здравствене организације.