Српски  Magyar 

Ускоро 13. Tрадиционална жетва

  У Србобрану ће се 27. јуна одржати 13. Традиционална жетва, манифестација посвећена очувању старих жетелачких обичаја са почетка прошлог века. У сарадњи са Коњичким клубом „Вранац“, манифестација ће се по први пут одржати на хиподрому, а учесници ће користити површине под пшеницом у оквиру стазе. Поред приказивања обичаја, организатор 13. Традиционалне жетве, Клуб за неговање традиција и обичаја Србобран, спрема и богат културно-уметнички програм.
  „Нама су довољне мале парцеле на којима ће такмичари косити и обављати све послове онако како су то радили наши дедови и прадедови. Заједно са нашом манифестацијом Коњички клуб Вранац организоваће исти дан 1. Петровдански котлић“, саопштио је Золтан Телеки, заменик председника општине Србобран.
  На Традиционалној жетви обично учествује између 15 и 20 екипа, од чега је најчешће пет или шест екипа из Србобрана, а остале из других делова Војводине. Поред жетелачких обичаја присутни ће имати прилику да виде и такмичења у старим спортским дисциплинама као што су трке у џаковима и надвлачење конопца. „На претходној манифестацији међу такмичарима се појавила и једна дечја екипа, тако да смо успели да остваримо главни циљ окупљања а то је да обичаје пренесемо на млађе нараштаје и тако их отргнемо од заборава“, рекао је Телеки. 
 
Пријаве за Традиционалну жетву

Кончар Мартон             064 / 36 15 150
Сечењи Иштван            021 / 735 317
Форгач Ибоља              021 / 733 746

Пријаве за Петровдански котлић
Хоргас Јожеф               064 / 46 43 351