Српски  Magyar 

Сарадња НИС и општине Србобран

  Председник општине Србобран Бранко Гајин и директор Нафтне индустрије Србије Кирил Кравченко потписали су споразум о сарадњи којим се НИС обавезује да на рачун локалне самоуправе упути донацију од 10 милиона динара. Средства ћебити усмерена у изградњу Дома културе. Овај споразум потписан је у оквиру великог Допунског споразума о социјално-економској сарадњи Владе Војводине и НИС-а, који је са Кравченком потписао др Бојан Пајтић, председник Владе. Кравченко је појединачне уговоре потписао и са председницима општина Панчево, Нови Бечеј, Зрењанин, Кикинда, Кањижа и Нови Сад. Ове године за развој седам војвођанских општина НИС је издвојио укупно 103.200 милиона динара.
  „НИС је на делу показао да жели унапређење односа са општином Србобран. До сада ти односи нису били на завидном нивоу, али овај потез нас охрабрује и уверева нас у бољу будућност наших односа, који постају стварно партнерски. Са финансијске стране најважније је да је ове године повећан износ за нафтну ренту. Искористио сам прилику да укажем на потребу решавања имовинско-правних односа над земљиштем на којем су бушотине, и проблема око санирања штете која настаје експлоатацијом и одлагањем исплаке. Добио сам чврста уверавања да ће и ови проблеми бити решени у наредних 12 месеци“, рекао је Гајин.
  Кирил Кравченко је објаснио да је ово јединствен начин како се успоставља добра економско социјална сарадња и остварује дијалог између великих компанија и државе. „Са једне стране се улаже у економски развој једне заједнице, како би се донекле побољшало социјално стање те општине, а на добробит свих. Надамо се да ће се економско стање следеће године побољшати и да ћемо још више средстава уложити у још више војвођанских општина“, рекао је након потписивања уговора Кравченко.