Српски  Magyar 

„Очистимо Србију“ и у Србобрану

  У оквиру акције „Очистимо Србију“, Министарство животне средине и просторног планирања организује велику радну акцију чишћења отпада „Велико спремање Србије“, у суботу, 5. јуна. Акцију у општини Србобран координира Јавно комунално предузеће „Градитељ“, и у њој ће учествовати многе образовне установе, предузећа, спортски клубови и удружења, организације и грађани, са циљем да се уклони отпад из животног простора, улица, игралиштва, природе, и депонује на за то одређена места.
  „Министарство животне средине и просторног планирања нас је задужило да координирамо акцију ‘Очистимо Србију’ у општини Србобран. Контактирали смо друга јавна предузећа, месне заједнице, све образовне установе, спортске клубове, удружења ловаца и риболоваца, разне организације и све грађане општине и позвали их да се прикључе акцији и дају свој допринос да наш животни простор постане чистији и лепши“, рекла је Меланија Јерков, директорка ЈКП „Градитељ“, и додала да је мото акције – Ако свако од нас уради по мало, сви заједно урадићемо много.
  Она је прецизирала да ће у суботу у Србобрану бити очишћени паркинг простор на путу за Суботицу, затим обале Великог бачког канала од маркета „Рода“ до ОШ „Вук Караџић“, простори око све три школе, игралиште на реци Криваји, а ако буде довољно волонтера спремних да раде, очистиће се и шума на обали ВБК до које се стиже Задругарском улицом. У Турији ће се уредити простор око школа, спортске дворане и земљорадничке задруге, и околина моста на ВБК, док ће у Надаљу бити очишћени пут ка Турији и пут од Надаља до надаљске петље. Акцијама у Надаљу координираће Југослав Шијачки и Данијела Миличић Требатицки, у Турији Светозар Срданов, док ће у Србобрану, између осталих, координатори бити Јасмина Грегуш, Марија Нићин и Нада Нађ. Учеснициу акцији добиће рукавице и две врсте врећа, једну за пластични отпад и лименке, а другу врећу заостали отпад.
  „Сви су дорбодошли да учествују у акцији. Чистимо себи и својим породицама, да нам буде лепши наш град, наше село, наша улица. Ништа нас не кошта, нећемо се претерано уморити, а допринос бољем животу и лепшем животном простору биће немерљив“, рекла је Меланије Јерков.