Српски  Magyar 

Све спремно за Базар здравља

  Запослени у Дому здравља „Др Ђорђе Бастић“ обавили су све активности на припреми и организацији Базара здравља, који ће се у суботу, 29. маја, по први пут одржати у центру Србобрана. Уз лекаре домова здравља из Србобрана, Инђије, Бечеја и Темерина, прегледе ће вршити и стручњаци више значајних лабораторијских кућа и клиника из Новог Сада. Како би једноставан начин контроле здравственог стања био доступан што већем броју људи, за све заинтересоване становнике Турије и Надаља обезбеђен је бесплатан аутобуски превоз до Србобрана.
  „Све припреме привели смо крају и сада је потребно да позовемо становнике општине Србобран да посете Базар здравља. Сви ће моћи да у опуштеној атмосфери, без здравствене књижице и упута, бесплатно, ураде основне прегледе и анализе. Између осталог, квалитетне лабораторијске куће, као шти су 'Југолаб' и 'Медлаб', вршиће разне анализе, на штандовима 'Мединика' и 'Спектола' вршиће се мерење шећера у крви и кетонских тела, док ће се стручњаци гинеколошке клинике 'Генесис' позабавити проблемом стерилитета и понудити савете како их превазићи. Поред тога, радићемо мониторинг срца, мерење кисеоника у крви, делити разне савете тако да ће сви посетиоци имати могућност да чују на који начин заштитити и унапредити своје здравље“, рекао је др Воја Вуковић, директор Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“. Он је напоменуо да ће лекари на Базару здравља посебну пажњу усмерити на прегледе деце штићенике организације „Бисер“, који ће за ову прилику представити посебним програмом. За њих је стоматолошко одељење ДЗ „Др Ђорђе Бастић“ припремило поклоне у виду четкица за зубе и пасти.
  „Желимо да палету услуга понудимо што већем броју становника општине Србобран и зато смо обезбедили бесплатан превоз из Надаља и Турије. Аутобус из Надаља полази у 09.30 часова, испред зграде Месне заједнице, а из Турије у 09.45, испред Основне школе ‘Петар Драпшин’, док је повратак  заказан за 12.00 часова. Посетиоци из Надаља и Турије који дођу аутобусом имаће два сата да обаве све прегледе“, рекао је др Вуковић. Према његовим речима, све трошкове Базара здравља сноси локална самоуправа и Дом здравља „Др Ђорђе Бастић“, а значајан део услуга договорен је на темељу пријатељског и хуманог деловања, и добре сарадње са партнерима која је успостављена последњих месеци. „Поред пружања здравствене заштите, што нам је основни циљ, организацијом Базара здравља желели смо да докажемо да добрим приступом и коректоном сарадњом са околином и пертнерима може све да се уради“, рекао је др Вуковић.