Српски  Magyar 

„Меркатор – С“ у Србобрану

   У Србобрану је у уторак свечано отворен нови Рода супермаркет, 115. објекат у Србији трговинског ланца  „Меркатор - С“. У новоизграђеном супермаркету који се простире на укупно 2.150 м 2 и у који је уложено више од 2,5 милиона евра, посао су пронашле 33 до сада незапослене особе са подручја општине Србобран. Рода супермаркет радиће свакодневно од 07.00 до 22.00 часа, потрошачима се по најповољнијим ценама нуди 10.000 артикала, а посебан акценат, у складу са пословном политиком инвеститора, биће стављен на редовне акције за потрошаче.   
  „Асортиман је састављен тако да садржи све оно што је потребно људима широм Србије, али водило се рачуна и о неким специфичним потребама локалног становништва. Објекат у формату супермаркета изграђен је за неколико месеци. Главни продајни део обогаћен је са неколико пословних простора, играоницом за децу и угоститељским објектом. Уверени смо да ће супермаркет задовољити све потребе потрошача из Србобрана и околних места“, рекао је Јован Милошев, помоћник директора маркетинга у „Меркатор – С“.
  Према речима Бранка Гајина, председника општине Србобран, инвеститор „Меркатор – С“ добио је низ повластица приликом изградње објекта, уз обавезу да у супермаркету посао добију незапослени становници општине Србобран. „Ово је добар пример да се види шта су неке од најважнијих обавеза локалне самоуправе. Наше је да створимо повољне услове да инвеститори дођу у нашу средину, а њихово да упосле радну снагу из овог краја. Управо због нових радних места овом инвеститору локална самоуправа изашла у сусрет са низом бенифита. Парцелу на којој се налази објекат продали смо за 25.000 еура, а затим смо тај новац утрошили у корист инвеститора, како би се што пре обезбедили услови да изградња започне. Изместили смо главни вод гаса и трафо, урадили план детаљне регулације и друге послове. Кроз уговор о праву службености дозволили смо инвеститору и изградњу паркинга на суседној парцели, али смо заузврат тражили да се на новоотвореним радним местима нађу незапослена лица са нашег подручја, што је испоштовано“, рекао је Гајин.
  Гајин је изразио очекивања да ће у наредном периоду на тероторији општине Србобран бити отворено још објеката ове или друге врсте, како би што већи број незапослених дошао до радног места. „И други инвеститори могу да очекују овакве и сличне бенефите, али ће и обавезе које преузму и договор који склопимо морати да поштују. То се највише односи на запошљавање и брзину градње“, рекао је Гајин и пожелео да сви потрошачи у општини Србобран у новом супермаркету добију што бољу услугу и задовољење својих потреба.