Српски  Magyar 

Промоција књиге

   У организицији Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“, у Скупштини општине Србобран одржана је промоција књиге Породица у вртлогу дроге – водич за родитеље, аутора психолога Недељка В. Јовића. Књига је написана на начин да је сви могу читати, “прилагодљива је сваком узрасту и пружа известан подстицај здравом одрастању, осамостаљивању младих, преузимању одговорности, бољој самоконтроли, а помаже и у проналажењу одговора на питање како отклонити жељу за погубним бекством од стварности”, чуло се на промоцији. Промоцији су присуствовали ученици основних и средње школе, представници Полицијске станице Србобран, Центра за социјални рад, Дома здравља и многи заинтересовани родитељи.
  О важности теме, књизи која је представљена и њеном аутору на почетку промоције кратко је говорио др Илија Газепов, лекар Дома здравља “Др Ђорђе Бастић”. Психолог Недељко В. Јовић своје предавање поделио је на три дела: разлози зашто млади улазе у проблем са психоактивним супстанцама, емитовање документарног филма „И ја имам срце“, и шта чинити како би се проблем решио.
  Према речима аутора,водич за родитеље има најпре превентивну улогу и писан јер је едукација по овом питању, у односу на величину друштвеног проблема, слаба. Кроз истините примере посведочено је колико је лако упасти у зачарани круг наркоманије. Као важан начин превенције он је навео комуникацију између деце и родитеља. Аутор је неколико примерака своје књиге поклонио Центру за социјални рад и школама у општини Србобран.