Српски  Magyar 

Пролећно уређење

Prolecno uredjenje Srbobran  Обележавајући први дан пролећа, радници Јавног предузећа „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран“ почели су са акцијама уређења града. Они су у центру Србобрана засадили украсно цвеће и друго зеленило. Акција ће  трајати целе недеље и биће проширена на Турији и Надаљ. Декоративни садни материјал који се користи у овој акцији, у највећој мери, производи се у расаднику предузећа.    
 
  У оквиру уређења настављена је и акција подизања ватрозаштитних појасева, започета још јесенас. У Надаљу, Турији и Србобрану засађено је више од 3.000 разних врста садница.
Prolecno uredjenje  Srbobran  „Имали смо могућност да машински ископамо рупе за садњу, што нам је знатно олакшало посао и убрзало радове. У Надаљу смо засадили око 500 садница иза православног гробља, у Турији на два места смо засадили 1.200 садница, а у Србобрану, на путевима ка Суботици и Бечеју, више од 1.300 садница. Садили смо сибирски брест, дуд, јавор, багрем, јасен, тополу и врбу“, рекла је Нада Нађ, директорка ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран“, и додала да се пошумљавање може спроводити на још доста простора, па ће акција бити настављена и следеће јесени.