Српски  Magyar 

Радници сами уредили капелу

Kapela NadaljРадници Јавног комуналног предузећа „Градитељ“ обновили су сопственим средствима и радом капелу у Србобрану. Мимо својих редовних обавеза они су организовали акцију и обнивили и уредили многе делове србобранске капеле и простора око овог објекта. Према речима Меланије Јерков, директорке ЈКП „Градитељ“, „оваква врста акције значајно је уштедела средства предузећа, а по учинку има вредност великог улагања“. Она је додала да би овакве акције могле бити пример свим грађанима како се заједничким радом, без великих улагања, може унапредити животни простор.

  „Са доласком првих зрака сунца и лепшег времена извршили смо преглед многих објеката, па тако и капеле у Србобрану и утврдили да би, како би се зауставило даље пропадање, било најбоље извршити одређене поправке. Радници су самостално очистили објекат, окречили зграду и просторије, заменили светиљке, дрвене рукохвате и заштитнике и тако значајно умањили трошкове реконструкције. Истичем велику захвалност и велико поштовање према овој врсти ангажованости и пожтвованости радника Градитеља“, рекла је Меланија Јерков и додала да ово није крај радова на уређењу капеле и гробља, јер ће ускоро на објекту бити замењени и делови олука.

  „На рачун предузећа набављен је једино неопходни материјал за поправке и то су много мања средства него да смо били приморани да бирамо извођаче радова за различите послове. Уложили смо велики рад и труд и залагањем запослених добили једну уредну и лепо опремљену капелу у Србобрану“, рекла је Јерков. 

Kapela NadaljKapela Nadalj