Српски  Magyar 

Обележен Свети Сава

   Богатим програмом и разним садржајима на више места у општини Србобран обележен је велики празник Свети Сава. Најпосећеније свечаности одржане су храмовима СПЦ, уз присуство великог броја ученика и просветних радника, који Светог Саву, најзначајнијег српског просветитеља, славе као свога заштитника.
  Све школе и предшколска установа у општини Србобран обележили уз пригодан програм своју славу. Кратким драмским приказима, рециталима и музичким тачкама, ђаци су приказали део живота и значај првог српског архиепископа, светитеља и просветитеља, а посебно су се истакла деца која похађају веронауку. У ОШ „Жарко Зрењанин Уча“ освећена је нова фискултурна сала, сваки објекат ПУ „Радост“ рад 27. јануара посветио је Светом Сави, док је у ОШ „Вук Караџић“ одржан традиционални Светосавски бал. Просветне раднике из свих школа и њихове госте поздравила је директорка Јулкица Поповић, а свештеници СПЦ осветили су славски колач и кољиво.  
   Овај празник обележило је и Културно-уметничко друштво „Бард“ из Србобрана, које је овим поводом одржало концерт у Турији. У програму су учествовали и ученици ОШ „Петар Драпшин“, а госте на концерту поздравио је Драган Крњетин, председник КУД-а. И на овој манифестацији освећен је славски колач и кољиво, а након програма уприличено је дружење.