Српски  Magyar 

Проглашени најбољи спортисти

   На свечаности у сали Скупштине општине Србобран додељене су награде најбољим спортистима и клубовима у 2009. години. Спортски савез општине Србобран одлучио је да за најбоље младе спортискиње прогласи Слободанку Грозданић, чланицу Џудо клуба Турија, и Јовану Пејаков, чланицу Карате клуба Србобран. Најбољи спортиста у 2009. години у општини Србобран, према мишљењу Спортског савеза, је Милош Станић, играч Кошаркашког клуба Академик. Најбољи спортски колектив је КК Академик, а посебну награду за допринос развоју спорта у општини Србобран добио је Милан Пураћ.  
  Слободанка Грозданић, чланица Џудо клуба Турија, освојила је у 2009. години пет златних, две сребрне и једну бронзану медаљу. Била је друга на првенству Војводине и прва на првенству Србије.
  Јована Пејаков, чланица Карате клуба Србобран, освојила је у 2009. години пет златних, пет сребрних и две бронзане медаље. Била је друга на такмичењу северно-бачке зоне, на Купу Војводине и првенству Војводине била је трећа, а на школским првенствима Војводине и Србије освајала је титуле најбоље учеснице.
  Милош Станић, играч Кошаркашког клуба Академик, тренира кошарку од 11 године. Био члан пионирске репрезентације СР Југославије. Током 2009. године био је најбољи играч летње лиге, а са просеком од 25 поена по утакмици најкориснији је играч КК Академика у јесењем делу првенства.
  КК Академик у претходној години остварио је пласман у II српску лигу. У првом делу првенства освојено је друго место и жеља клуба је да током ове године оствари пласман у I српску лигу. У клубу раде три селекције, пионирска, кадетска и сениорска, а стручни рад води професор и кошаркашки тренер Никола Торбица.
  Милан Пураћ бави се спортом више од пола века. Наступао је за прве екипе рукометног, кошаркашког, одбојкашког и стонотениског клуба у Србобрану. И данас редовно тренира стони тенис. Носилац је више десетина медаља и награда на разним спортским такмичењима.