Српски  Magyar 

Промоција књига

У Народној библиотеци у Србобрану,  у среду 19. октобра, биће организована промоција две нове књиге др Слимак Шандора - Az én Szenttamásom a XX. században ( Moj Sentomaš u XX veku ), и Чудно дрво баобаб. О наведеним делима, уз аутора, на промоцији ће говорити писац Ласло Вегел.

Др Слимак Шандор је рођен 1928. године у Србобрану. У свом радном веку бавио се проблемима инжењерске геофизике а радио је и на већини хидрообјеката у СФР Југославији. Руководио је и теренским експедицијама у Либији, Ираку, Ирану, Судану, Јордану и Турској. Почасни члан је Академије инжењерских наука Србије и члан Мађарске академије наука из дијаспоре.

У 17.00 часова одржаће се промоција књиге на мађарском језику Az én Szenttamásom a XX. században ( Мој Сентомаш у XX веку ), која садржи ауторова сећања из детињства и младости, а писана је са циљем да сачува од заборава начин живота у Србобрану прве половине XX века. Књига која носи наслов Чудно дрво баобаб и садржи ауторова сећања са теренских радова у иностранству, биће представљена у 19.00 часова. Посетиоци ће имати прилику да купе обе књиге, по цени од 250 и 200 динара.

Службени лист