Српски  Magyar 

Све спремно за "Циганске ватре"

Србобрански Роми, окупљени у Удружењу грађана "Ром", организоваће у суботу, 20. августа, традиционалну манифестацију "Циганске ватре". Фестивал ромске музике, игре, традиције и обичаја одржава се по 20. пут, а према речима Јанице Димић, организаторке "Циганских ватри", програм ће обележити избор најлепше Ромкиње и избор најбољег плесачког пара.

"Имаћемо наступе ромских фоклорних секција из Апатина, Сенте, Торњоша, Хоргоша, а присутне ће забављати и оркестар Тамбураши са Дунава. Важно је да Роми не забораве своју традицију и стваралаштво, а Циганске ватре су прилика да се и припадници других националних заједница упознају са нашом културом и тако приближимо једни другима", рекла је Јаница Димић. За ову прилику биће организована и изложба радова чланова Удружења ликовних уметника "Арт", а и ове године, Иштван Фуско, председник "Арта", припремио је пригодан поклон за општину Србобран.

Покровитељи манифестације су општина Србобран, Дом културе Србобран, и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне заједнице.