Српски  Magyar 

Ручни радови из Србобрана у Хернаду

Чланице Друштва љубитеља ручних радова из Србобрана, заједно са чланицама сличних организација окупљених у Савезу љубитеља ручних радова Војводине, излагале су протеклог викенда своје рукотворине на изложби у Хернаду, у Мађарској, организованој поводом дана места.

Према речима Јулијане Киш, председнице србобранског друштва и председнице Савеза, вредне жене чланице друштва, које ручним радом чувају традицију својих народа, изложиле су на 24. фестивалу, једном од најбољих у региону, бројне рукотворине и у мноштву радова пробудиле пажљу посетилаца за технике рада и материјале које користе.

"Жене из Хернада биле су наше гошће на изложби у Чоки и ово је сада била узвратна посета. Јавности смо приказале наш вез, плетива, хеклања, штрикања и тако, уверена сам, на најбољи начин представили шароликост и културно богатство Србобрана и Војводине. Захваљујем се општини Србобран и председнику Нешку Честићу што нам је пружио сваку врсту подршке за одлазак у Мађарску", рекла је након повратка из Хернада Јулијана Киш.