Српски  Magyar 

Изложба у Србобрану најбоља до сада

У галерији Дома културе Србобран отворена је изложба из 17. циклуса селекције ликовног стваралаштва за годишњу изложбу најбољих ликовних аматера Војводине, која ће се одржати 06. новембра на Палићу. Селектор Миле Игњатовић, историчар уметности, изабрао је 37 радова за даљу селекцију, а како се чуло, свих 60, колико је прегледано, могло је проћи овај круг избора.

Учеснике и госте изложбе поздравили су директорка Дома културе Бранислава Секулић а затим секретар Савеза аматера Војводине и Србије Саво Мучибабић.
 
"У радовима се види изузетни напредак и посвећени рад аматера, а видљиво је њихово стручно усавршавање, учење од професионалаца. Србобран, као пети зонски центар, а остало нам је да видимо још један, до сада је био најквалитетнији. Имамо разноврсност техника и мотива, доста истраживања и нових поетика, и изложба заслужује највише оцене", рекао је Мучибабић.  
 
На овогодишњој смотри учествују уметници из Бачке Паланке, Врбаса, Новог Сада, Србобрана. Из Србобрана су у ужи избор ушли радови уметника: Фуско Иштвана, Маје Павловић, Душице Крајиновић, Катице Степанов, Ленке Каћански, Андрее Муњин и Иване Нићин.
 
Изложба у галерији Дома културе се може погледати до 22. октобра, сваким радним даном од 08.00 до 19.00 часова.

Службени лист