Српски  Magyar 

Хор "Зора" наступао у Темишвару

Градски хор "Зора", под диригентским вођством Јасмине Столић, наступао је недавно у Темишвару, у Румунији, и још једном у иностранству добро репрезентовао општину Србобран. За само два наступа, целовечерњим концертом и појањем на вечерњем богослужењу у Српској саборној цркви, чланови хора још једном су потврдили шире познату одличну репутацију, која их је и довела до учешћа у пројекту "Песма без граница".

"Чланове хора дочекали су свештеници Српске саборне цркву која се налази у самом 'срцу' Темишвара. Хор је појао на вечерњем богослужењу, а након тога одржао концерт и представио музику типичну за наше поднебље. Хор је имао част да обиђе и Владичански двор, у оквиру којег се налази музеј са богатом историјом. Након тога обишао је Трг уједињења, око којег се налази Римокатоличка категрала, Српска саборна црква, као и бројне палате некадашњих богаташа. Затим Трг победе на којем се са једне стране налази Катедрални храм Банатске митрополије Румунске православне цркве, а на другој здање Градске опере, која има репертоар на румунском, немачком и мађарском језику. Велику захвалност хор дугује општини Србобран, на челу са председником Нешком Честићем, каои и Дому културе, на челу са директорком Браниславом Секулић, који су подржали пројекат 'Песма без граница' и омогућили да хор на адекватан начин представи општину Србобран у иностранству", рекла је по повратку из Темишвара Јасмина Столић.

Она је истакла да је 2016. година била веома значајна за Градски хор 'Зора', а слично се може очекивати и у 2017. години. "Након освајања сребрне медаље у мају 2016. године, на Међународном такмичењу хорова у Бијељини, у марту нас очекује завршница пројекта Међународни фестивал хорске музике 'Музиком до снова', подржан од стране компаније НИС. И овога пута имаћемо подршку општине Србобран и очекује добар наступ нашег хора", рекла је Столић.