Српски  Magyar 

Хор "Зора" наступао у Порторожу

Претходног викенда Градски хор "Зора", под диригентским вођством Јасмине Столић, имао је част и задовољство да свечано отвори 22. Европску смотру српског фолклора дијаспоре, која се ове године одржала у Порторожу у Словенији.

На позив организатора велике и значајне манифестације, хор "Зора" је у суботу, пред више од 2.000 гледалаца и 3.000 учесника, отпевао словеначку и српску химну, а након тога са великим народним оркестром, извео песму Тамо далеко. Манифестација је одржана у дворани Аудиторијум, која се налази у центру Порторожа. У недељу, пре такмичарског дела програма, хор "Зора" је одржао и концерт народних песама из Србије и на одушевљење публике и уз велике овације, отворио и други део програма.

"Могу слободно рећи да је нашем хору у досадашњем раду ово био један од најзначајнијих представљања у Европи. Представити општину Србобран на овако значајној манифестацији био је велики изазов. У смотри је учествовало више од 50 културних друштава, са 3.000 учесника из Немачке, Швајцарске, Француске, Италије, Аустрије, Хрватске, Румуније, Босне и Херцеговине, Словеније и других земаља, а наш хор 'Зора' је био једини хор и једини представник из Србије. Организација је била одлична, јако су нас лепо дочекали и на нашу велику радост, изразили одушевљење и пожелели наставак ове дивне сарадње. Поред захвалности организаторима, велику захвалност дугујемо општини Србобран, која је подржала наш одлазак, а посебну захвалност изражавамо председнику општине Србобран Нешку Честићу који нас је све време бодрио и пружио нам велику подршку у нашем раду", рекла је диригенткиња Јасмина Столић.

Службени лист