Српски  Magyar 

Културно лето 2017, специјални гости из Јужне Америке

После низа успешних и веома посећених културних програма организованих током зиме и пролећа, менаџмент Дома културе Србобран одлучио је да у истом темпу настави и током летњих месеци, па је тако овога пута за период од 05. до 25. августа, после низа година, поново организовано "Културно лето".

"Веома ми је драго да после дуго времена, организујемо програм културно-забавног карактера, под називом 'Културно лето'. Сви програми одвијајаће се првенствено на отвореној летњој сцени у дворишту Дома културе у Србобрану, а по један програм приредићемо у Турији и Надаљу. Програм је креиран за све узрасте и састоји се од позоришних представа, кабареа, биоскопа на отвореном и других облика сценских наступа, и изводиће се сваког викенда током августа. Сви садржаји су бесплатни за све посетиоце. Желимо да нашим суграђанима и свим становницима општине Србобран учинимо дане у овим летњим месецима садржајнијим и лепшим, а задовољење културно-забавних потреба наших посетилаца је основни циљ организовања овогодишњег културног лета", рекла је Бранислава Секулић, вршилац дужности директора Дома културе.

У викенду пред нама на програму ће бити две позоришне представе - "Лина од камена тврђа", у суботу у 21.00 час, и "Мало краљевство", комад за децу, који је на програму у недељу, у 19.00 часова. Обе представе играју се у дворишти Дома културе.

Директорка Секулић искористила је прилику да јавности најави и један несвакидашњи програм, за 25. август.

"Наши гости биће фолкорни ансамбли из Чилеа, Хондураса, Парагваја и Мексика. Ове групе ће у вечерњим часовима представити своје националне плесове у центру Србобрана. Фолклораши из Јужне Америке учесници су Интеретно фестивала у Суботици и на моје велико задовољство, успели смо да направимо договор да посете Србобран и наступе и код нас. Верујем да је наша публика заинтересована да види како изгледа и звучи етно наслеђе ових народа и добрo је што ће Србобран тог дана бити место сусрета различитих култура и традиција", рекла је Секулић.

Службени лист