Mar 22, 2019 Last Updated 1:50 PM, Mar 21, 2019

Дом културе обележио 51. рођендан

Извођењем музичко-поетског кабареа "Да, то су били дани" и пригодним коктелом синоћ је у сали Малог позоришта обележен 51. рођендан Дома културе Србобран.

Окупљену публику музиком и причом развеселила су два глумца и два вокала на гитарама: Небојша Дугалић и Борис Пинговић, као и Нина Ћосић и Воја Савић.

"Наш музичко-поетски кабаре јесте покушај да уочимо сродност различитих музичких и поетских традиција, оваплоћених кроз баштине разних стваралаца, и да се у овим данима присетимо шта је некада, не тако давно, значило говорити и певати за сва времена. Музика и поезија су језици којима је човек најживље огласио оно најтананије у тајни свога постојања. Од тога колико смо кадри да тај глас чујемо и препознамо, колико смо му сагласни, зависи и то како се оглашавамо у свом трајању", речено је о овом кабареу.

Комбиновали су се познати стихови Душка Трифуновића, Лазе Костића, Милоша Црњанског, анегдоте о Брани Петровићу, Витомиру Николићу, Тину Ујевићу, Зорану Радмиловићу и другим познатим личностима са музиком Сантане, Vaya con dios-а, Ерика Клептона, Индекса, групе Леб и сол, Јосипе Лисац, Азре, Ђорђа Балашевића, Бијелог дугмета и других.

Примајући честитке за рођендан установе, Бранислава Секулић, директорка Дома културе, истакла је није нескромно ако се каже да је у протеклом периоду остварен низ значајних активности и да је учињено доста на плану спровођења културне политике. "У прилог томе говори и чињеница да је Дом културе добио и награду, Захвалницу општине Србобран, а томе су допринеле и све институције која нас подржавају, локалној самоуправи, а највише нашој публици која је стално са нама. Надам да смо оправдали очекивања и показали зашто је важно улагати у културу, уз очекивање још бољих садржаја", рекла је на почетку свечаности Бранислава Секулић.

Службени лист