Српски  Magyar 

Крај месеца у знаку позоришне уметности

Дом културе Србобран припремио је за крај месеца извођење две позоришне представе у сали Малог позоришта, једне за одрасле и једне за децу.

Позоришна представа  "Држ’ не дај" биће одиграна у петак, 30. марта у 20.00 часова. Режирала је Маја Гргић по тексту који је написала заједно са Соњом Младенов. Играју: Соња Младенов, Ташана Ђорђевић, Наташа Боциљ и Никола Ивачков.

"Упознавање породица, одабир хаљине, музике, свадбене торте, сале постају само неке од препрека које представа 'Држ’ не дај' приказује на духовит начин. Да ли ће будући супружници успети да се изборе са свим правилима и обичајима како Бог заповеда, и да ли ће успети да направе баланс између онога што они сматрају урбаним и паганским, сазнаћемо управо у овој комедији". Представа се шест година заредом са великим успехом изводи на сценама бројних позоришта и културних центара Војводине.

Цена карте је 250 динара. У претпродаји карте се могу купити од 26. марта, сваког радног дана у Дому културе, од 08.00 до 17.00 часова.

За суботу, 31. март у 18.00 часова, заказана је представа за децу "Лепотица и звер". По тексту Жељка Хубача и у режији Александра Ђурића, играју Александра Ђурић, Енес Хамидовић, Милица Јанковић и Петар Михајловић.

"У једној зачараној шуми, себични и охоли принц бива зачаран и претворен у Звер. Много година касније, пут је навео сиромашног трговца кроз ту исту шуму где сусреће Звер. Не слутећи ништа лоше, убере прелепу ружу, желећи да је понесе својој кћерки. Међутим, правило у тој шуми је – једна ружа за један живот. Желећи да спаси живот свог оца, његова кћерка одлучује да се жртвује уместо свог оца, препуштајући се на милост и немилост страшној Звери". Представа се препоручује деци узраста од 6 до 10 година. Улаз је слободан.