Mar 22, 2019 Last Updated 1:50 PM, Mar 21, 2019

Две позоришне представе у суботу и недељу

У суботу и недељу, 18. и 19. августа, у дворишту Дома културе Србобран, у оквиру Културног лета 2018, биће одигране две позоришне представе.

Прва је програму представа за децу "Баш би било фино". Ради се о распеваном дечијем кабареу по тексту и у режији Јовице Тишме. Певају и играју Слободан Бода Нинковић и Јовица Јоцко Тишма, а музику је компоновао Љуба Нинковић. Суботња представа почиње у 19.00 часова.

У недељу на истом месту, али у 21.00 час, на програму је позоришна представа "Уби ме курје око". Режију потписује Весна Станковић, која је заједно са Зораном Мијаљевићем и аутор текста. Играју:  Срђан Ивановић, Андреја Маричић и Весна Станковић.

Ова комедија је прича о малом човеку кога је захватио вихор Првог светског рата, испричана иследнику, давне 1945. године, по ослобођењу Београда, у присуству дактилографкиње. Анђелко, припрост српски сељак и наш антихерој, препричава своје догодовштине на урнебесан начин – кроз све херојске победе од Колубаре и Цера, преко албанске епопеје, до Солуна и коначне победе. У питању је урнебесна комедија забуне са три лика који се, час сукобљавају, час помажу на сцени.

 

Службени лист