Српски  Magyar 

Сјајни резултати акције "Руке спаса"

Удружење "Рука спаса" повезало је последњих недеља бројне хумане организације, установе,  друштва и појединце на заједничком задатку прикупљања помоћи становништву на Косову и Метохији. У акцији "Не заборавимо децу са Косова и Метохије" прикупљене су велике количине гардеробе, школског прибора, играчака, слаткиша и хигијенских средстава, као и извесна свота новца за који ће бити купљена храна.

Учешће у акцији прикупљања помоћи узели су општина Србобран, месне заједнице Србобран, Турија и Надаљ, Центар за социјални рад општине Србобран, Унија жена СНС, Форум жена СПС, СУБНОР, све образовне установе, Предшколска установа “Радост“, КУД-ови "Бард" и "Ивањско цвеће", Градски хор "Зора", "Звездице", "Мастер денс" и бројни појединци. За крај првог дела акције, јер се она наставља и наредних дана, у сали Малог позоришта приређен је богат културно-уметнички програм. 

"Хвала свим грађанима општине Србобран који су својим несебичним залагањем помогли да наша акција буде успешна, као и локалној самоуправи која је подржала наш пројекат пре пет месеци. Није било лако иштрикати по 200 капа и шалева, а укључили смо касније и целу општину и све је добило на још већем значају. Пошто акција још није готова, свако ко жели да помогне може ме пронаћи у Дому културе и сваког четвртка у подруму библиотеке, где су просторије 'Руке спаса'. Када све буде завршено, пакете ћемо пренети у новосадски Црвени крст који ће их испоручити на Косово и Метохију када се за то стекну услови", рекла је председница и оснивачица "Руке спаса" Савка Лазић. 

Председница Скупштине општине Србобран Милена Аларгић са поносом је говорила о резултатима акције који потврђују безграничну хуманост и солидарност Србобрана, Турије и Надаља са сународницима и свим другим угроженим људима на Косову и Метохији.

"Хвала у име локалне самоуправе што разумете туђу патњу и невољу. То само говори да смо ми грађани наше општине нешто посебно и драго ми је што сала Малог позоришта није могла да прими све оне који су учествовали у акцији, јер то значи да нас је било много. Велика захвалност свима. Иначе, наша локална самоуправа је у марту, као и друге општине, организовала конвој помоћи за Космет, док смо се овога пута одлучили да помогнемо преко 'Руке спаса'. На овај начин шаљемо поруку да деца са Косова и Метохије нису заборављена", истакла је Милена Аларгић.

У програму су учествовали Градски хор "Зора", "Бард" и "Ивањско цвеће", "Звездице" и "Мастер денс", као и дует девојчица "Star girls".

Службени лист