Aug 04, 2020 Last Updated 1:09 PM, Jul 31, 2020

Нови програми ДК: изложба графика и "Концерт за душу"

Дом културе Србобран припремио је за наредну недељу два вредна програма; за љубитеље ликовне и музичке уметности биће организована по једна изложба и концерт.

Прво је на програму, у уторак, 15. јануара, изложба графика "Отисак живота", Ђорђа Ћорића. Овај уметник је рођен 1993. године и завршио је Основне академске студије на Академији уметности у Новом Саду 2016. године, на одсеку Графика, у класи професора Слободана Кнежевића. Мастер академске студије на Академији уметности у Новом Саду завршио је 2018. године на истом одсеку,  под менторством професора Радована Јандрића. Излагао у земљи и иностранству (Македонија, Босна и Херцеговина, Грчка, Бугарска). Добитник неколико награда и признања из области визуелног стваралаштва и области ликовне педагогије. Отварање изложбе је заказано за 18.00 часова.

Два дана касније, у четвртак, 17. јануара, на програму је Вече традиционалне, староградске и евергрин музике под називом "Концерт за душу", Милоша Радовића, оперског певача и солисте РТС-а. Заједно са Радовићем наступа и тамбурашки оркестар "Зоруле".

"Радовић је студије соло певања завршио у класи примадоне Радмиле Бакочевић. Поред класичног, изводи староградске пјесме, наполитанске композиције, романсе, шлагере, евергрин мелодије и традиционалну музику, националних и светских аутора. Солиста је РТС-а, одржао је више од 150 солистичких концерата". Концерт почиње у 19.00 часова, у сали Малог позоришта, а улаз је бесплатан. Карте се могу преузети у Дому културе, Цара Лазара 6, радним данима од 08.00 до 20.00 часова.