Nov 19, 2019 Last Updated 2:33 PM, Nov 18, 2019

ДК Србобран припремио једну промоцију књиге и један концерт

Дом културе Србобран припремио је за четвртак, 25. април, и уторак, 30. април, два програма посвећена литерарној и музичкој уметности.

Прво је на програму, у четвртак у 19.00 часова, у Дому културе, промоција књиге др Милана Мицића "АB OVO". Учествују аутор и Драган Инђић, уредник РТС Издаваштва. 

"Једанаест садржински разноликих прича, које кореспондирају на идејном плану, уланчавајући се у јединствену целину у којој аутор Милан Мицић проговара о судбини појединца у трагичном искуству историје, о судбини човека ствараоца, о уметнику и уметности, о традицији и идентитету, духовном, културном и националном, о смислу човекових напора да у историјском невремену остварује хуманистичке идеале. Оденуте у рухо згуснутих метафора, ониричких и фантастичних слика, обликоване поетским језиком богате асоцијативности - оне сведоче о изразитој језичкој имагинацији и инвенцији свог аутора, прикључујући се симболичко-поетској струји савремене српске прозе." (Биљана Мичић)

Други програм је концерт "Војводино моја мила" солиста др и др ум. Аготе Виткаи Кучере и Милана Прунић, у пратњи Народног оркестра Миће Јанковића. Концерт је заказан за уторак, 30. април у 20.00 часова, у сали Малог позоришта. Улаз је слободан.

 

 

Службени лист