Aug 15, 2020 Last Updated 9:36 AM, Aug 12, 2020

Отворен конкурс за награду "Милан Дунђерски"

У жељи да трајно сачува успомену на угледног завичајног песника и хуманисту, те подстакне међународну интеркултуралну сарадњу српске и мађарске омладине у наднационалној заједници слободног уметничког духа, Народна библиотека Србобран је 2019. године установила песничку награду "Милан Дунђерски".

"Овом одлуком библиотека у Србобрану настоји да прогресивно и континуирано даје допринос принципијелној одбрани и афирмацији аутентичних књижевно-естетских квалитета и универзалних људских вредности остварених у поезији даровитих младих песника, који пишу на српском и мађарском језику.

Награда 'Милан Дунђерски' ће се додељивати сваке године за уметнички најуспелију и хуманистички мисаоно најдубљу необјављену песму написану на мађарском и српском језику у две категорије: за ученике средњих школа и студенте у земљи и иностранству.

Награђени аутори, о којима ће одлучивати чланови жирија из реда стручњака афирмисаних на пољу књижевности, ће добити диплому, двојезичну српско-мађарску књигу о Милану Дунђерском и новчану награду у износу од 100 евра у динарској противвредности, а песме ће им бити објављене у књижевним часописима.

Конкурс је отворен до 01. децембра 2019, а награда ће бити додељена на свечаној церемонији у Србобрану, 22. фебруара 2020, на дан песниковог рођења. Заинтересовани аутори на конкурс могу да пошаљу највише две своје необјављене песме на следећу имејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., с назнаком 'За песнички конкурс'.

Песме написане фонтом Times New Roman (величина слова 12), ћириличним или латиничким писмом, треба послати у два одвојена Word фајла: у првом су песме потписане шифром, а у другом је решење шифре, које мора да садржи име и презиме, адресу, број телефона, имејл адресу, назив и седиште средње или високошколске установе коју аутор похађа. Контакт за додатне информације: 021 730 185 - Ева Киш, директорка Народне библиотеке Србобран", саопштено је из ове установе.