Sep 29, 2020 Last Updated 6:50 AM, Sep 29, 2020

"Кафана - Кад се точи и не пита шта кошта".

Дом културе Србобран, у оквиру манифестације "Дани културне традиције", организује промоцију књиге Зорана Кнежева посвећену кафанама - промоција се одржава под називом "Кафана - Кад се точи и не пита шта кошта".

"Свуда их је било, у свакој улици, у центру, на прилазима граду, по пристаништима, поред крстова крајпуташа, железничких станица, пијаца, испод липа, бреза, јабланова, храстова... било их је малих и великих, на добром и лошем гласу, са добрим и лошим вином, било их је разних и све су ушле у 'историју' која се преноси са колена на колено и остаје неизбрисиво урезана у сваки ген онога ко бар једном крочи у њено величанство... Кафану", записао је Зоран Кнежев. 

Промоција је заказана за петак, 11. октобар у 20.00 часова, у Галерији Дома културе. Уз промоцију књиге и сценски приказ кафане, биће изложене и фотографије србобранских кафана.

Учествују Зоран Кнежев, аутор, КУД "Петар Драпшин" из Србобрана, Тамбурашки оркестар "Договор", и Горан Благојевић и Давор Шмит, који ће говорити стихове и препричавати анегдоте из кафана.