Српски  Magyar 

Наредне недеље два програма у Дому културе

Дом културе Србобран организоваће наредне недеље два вредна културна догађаја. За уторак, 15. јун, заказана је промоција књиге "Тамбурашке приче из давнина", аутора Зорана Кнежева, а за среду, 16. јун, извођење кабареа "Нас две".

На промоцији која се одржава наведеног дана у 19.00 часова, у Дому културе Србобран, говориће мр. Синиша Јокић, директор Завода за заштиту споменика културе Новог Сада, затим Зоран Бугарски Брица, руководилац секције "Центра тамбурашке културе", који ће наступати и у музичком делу, и Зоран Кнежев, хроничар, публициста и аутор књиге. Улаз је слободан.

Наредног дана, среда, 16. јун, на програму је кабаре "Нас две"

"Духовита, забавна и веома атрактивна прича о жени, која је опседнута каријером и њеним алтер егом, којем недостаје љубав. Једна од 'њих две' бомбардује публику рецептима, саветима и новим методама за успех у друштву, док се друга, нежнија верзија ње саме, песмом бори за љубав, романтику и 'оно мало душе'. Две потпуно различите жене спаја једно кабаретско вече у којем се 'спонтано' пева, глуми и наздравља животу. У овим урбаним временима у којима жене, зарад каријере, све више занемарују сопствену природу, потребу за љубављу и материнством, кабаре се нашао као подршка природно лепој и нежној жени".

Пева: Ана Радоњић - Зое Кида
Текст, режија и улоге: Татјана Кецман

Извођење је заказано за 19.00 часова, у дворишту Дома културе Србобран, улаз је слободан. У случају лоших временских услова, програм ће се одржати у сали Малог позоришта.

Дом културе моли грађане да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије, како би спречили ширење и дали допринос сузбијању COVID 19.

Службени лист