Српски  Magyar 

Иконе Милосава Павловића у Галерији ДК

Након изложбе у Светосавском дому у Надаљу, Милосав Павловић, иконописац из Врбаса, излагаће у оквиру Петровданских свечаности своје радове и у Галерији Дома културе у Србобрану. Отварање изложбе је заказано за петак, 09. јул у 19.00 часова.

Милосав Павловић је рођен 1954. године у Врбасу. Школовање започиње у околини Трстеника, где се у манастирима Љубостиња и Лазарица сусреће са хришћанском културном баштином Србије. Одрастајући открива у себи сликарски дар. Животни пут га одводи у сферу природних наука, али паралелно ради на усавршавању сликања икона. Студијска путовања по манастирима и црквама користи за богаћење свога ликовног опуса. Сликајући иконе постиже јединство духовности, сликарства, естетике и препознатљивости. До сада је имао шеснаест самосталних изложби и више од осамдесет колективних изложби. Активни је учесник на преко педесет ликовних колонија и саборовања.

Награде: 2004. године Прва награда Пролећног ликовног салона у Врбасу, 2006. године Прва награда за сликарство Завода за културу Војводине, 2014. године Специјална награда за сликарство Пролећног ликовног салона у Врбасу.

Живи и ради у Врбасу.

 

Службени лист