Српски  Magyar 

Драмска секција тражи нове глумце аматере

Дом културе Србобран позива све заинтересоване да се опробају Драмској секцији установе, која почиње са радом. Позив важи са децу узраста од 10 година и старије, као и омладину и старије, саопштено је из Дома културе Србобран.

"Глума стимулише развој креативног размишљања кроз обликовање и извођење представа. Суочава нас са стидом и комплексима. Подстиче развој стваралаштва, откирва и негује таленат, правилан и књижевни говор. Покрет, мишљење, став, глас, смех, сузе... све је то глума. Постаните чланови наше Драмске секције и научите основне технике глуме. Будите део процеса настанка једног драмског дела. Проверите, да ли је глума оно што вас занима и испуњава.

Драмску секцију Дома културе ће водити Небојша Савић - глумац, писац и редитељ. Завршио је  Академију уметности у Новом Саду у класи професора Радета Марковића. Од 1997. године стипендиста Српског народног позоришта, а од 2007. стални члан Драме СНП-а. Оснивач независне позоришне трупе 'Театар Иза', у којој режира, глуми и пише дечје текстове (Луди од љубави, Мушица, Кварна фарма...) Добитник Стеријине награде за улогу у представи 'Раванград' у режији Дејана Мијача, и годишње награде СНП-а. Играо у филму 'Као рани мраз' Ђорђа Балашевића и серијама 'Ајмо сви у ново', 'Вере и завере' и 'Пундравци'. Снимио неколико ТВ реклама. Радио три године као водитељ јутарњег програма РТВ. Од 2005. године пише и режира рекламне представе за велике компаније (Имлек, Аргета, Дијамант, Књаз Милош). Представе 'Кварна фарма' и 'Морско бродска заврзлама', чији је комплетан аутор (текст, режија, музика), на редовном су репертоару Позоришта младих у Новом Саду. Живи у Новом Саду.

Упис се организује у среду, 22. септембра у сали Малог позоришта, од 17.00 часова.