Српски  Magyar 

Сликари окупљени "У Ленкином прстену"

У дворишту Дома културе Србобран у току је 6. традиционална ликовна колонија "У Ленкином прстену", редовни део програма књижевне манифестације "Ленкин прстен", у којој се сваке године бира и награђује најлепша љубавна песма написана са српском језику.

Сликарска платна на штафелајима овог дана поставило је више од двадесет сликара, академских и аутодидакта, из Србобрана, Новог Сада, Куле, Београда, Врбаса и других околних места, а дела која настану током колоније обогатиће већ сада вредну колекцију слика са истом темом, насталих на претходних пет колонија.

"Двориште нашег Дома културе, које датира из 1902. године и легат је Богдана Кишдобранског, данас су испунили сликари. Окупили су се да би поделили емоцију љубави, на свој начин, бојом и сликом, и ту своју емоцију желе да пренесу на све који буду видели дела са колоније. Ту су нам ликовни ствараоци из многих градова, задовољни смо њиховим одзивом и можемо очекивати да ће створити нова вредна дела. Све слике биће изложене 08. новембра, у оквиру манифестације 'Ленкин прстен' и верујем да ће сви посетиоци бити задовољни сликама које настају данас у Дому културе. На досадашњих пет ликовних колонија створили смо колекцију од око 200 слика и намера нам је и жеља да једног дана оснујемо и сталну поставку посвећену Ленки Дунђерски и целој породици Дунђерски, родоначелницима грађанске културе у Србобрану и шире", рекла је Божана Стојковић, организатор културних активности у Дому културе Србобран. 

Службени лист